Beleef de toekomst: Innovate Experience 2024

Op 18 oktober transformeert Musis Arnhem tot het grootste innovatie event van Gelderland. Ook projecten die Europese-subsidie ontvangen zijn vertegenwoordigd.
Poster Innovate Experience
Gepubliceerd op: 26-september-2024

Ontdek meer dan 100 projecten die maatschappelijke uitdagingen aanpakken en nieuwe samenwerkingen inspireren!  Zie hieronder hoe Europese subsidie daaraan bijdraagt aan de hand van drie projecten die EFRO-subsidie ontvangen.

Geluidsoverlast wat doe je eraan?

De ondernemers van het project Noesis hebben een netwerk van sensors ontwikkeld dat met kunstmatige Intelligentie of AI geluiden kan herkennen. Dat is buitengewoon handig om bijvoorbeeld de oorzaak van geluidsoverlast te bepalen en het probleem daadwerkelijk op te lossen.

Ongeveer 8,6 miljoen inwoners van Nederland ervaren regelmatig geluidsoverlast, waarvan een deel leidt tot ernstige gezondheidsklachten. De akoestische technologie van Noesis maakt het mogelijk dat overheden en bedrijven eenvoudiger en goedkoper geluid kunnen meten. Hierdoor kunnen oorzaken beter in kaart worden gebracht en kunnen er gerichte maatregelen worden genomen tegen geluidsoverlast. Hiermee kan Noesis een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van gezondheidsklachten. Maar het wordt ook gebruikt in beveiliging om bijvoorbeeld inbraakgeluiden of explosies te herkennen. Kom langs bij Noesis en zie AI aan het werk. Zij horen graag wat jij zou kunnen doen met geluidsherkenning in jouw organisatie!

Noesis is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO Oost 2021-2027).

Laat ProHealth je bloeddruk stijgen?

Veel ouderen hebben last van orthostatische hypotensie, een daling van de bloeddruk waardoor mensen na het opstaan duizelig worden of (bijna) flauwvallen. Dit kan leiden tot vallen met ernstige consequenties. Samen met het bedrijf Artinis uit Elst (Gelderland) wordt binnen het ProHealth project een sensor ontwikkeld op basis van ‘Near Infrared Spectroscopy’ (NIRS) om een plotselinge daling van de bloeddrukthuis te meten om ongevallen te voorkomen. 

 

 

ProHealth is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (OP Oost 2014-2020). 

Algen het groene goud?

Of je nu een passie hebt voor duurzaamheid of gewoon nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van algen, kom dan kijken bij AlgaePARC 2.0! Dit is een unieke kans om ecologische innovatie in actie te zien. Doe met hen mee en ontdek hoe gedurfde, groene ideeën transformeren in de duurzame oplossingen van morgen, en zo helpen een gezondere, veerkrachtiger toekomst te creëren.

AlgaePARC 2.0 is niet alleen een onderzoeksfaciliteit, het is een dynamische innovatiehub, waar de toekomst van ecologische technologie opnieuw wordt vormgegeven. Het algenproductie en onderzoekscentrum loopt voorop op het gebied van groene innovatie in het proces van het kweken van voedingsrijke algen, waarmee de weg vrij gemaakt wordt voor vernieuwing in de voedsel- en diervoederproductie.

Algen productieAPA foto

AlaePARC is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (OP Oost 2014-2020).

Meer informatie?

De Innovate Experience 2024 is gratis. En voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van morgen. Op de expositie zijn de nieuwste innovaties te zien en proberen. Nieuwsgierig wie? Bekijk de exposanten. Wil je meer weten over de bereikbaarheid, toegankelijkheid en andere zaken van het evenement? Lees de veelgestelde vragen

Europese fondsen 

In Nederland ontvangen veel verschillende projecten een financiële bijdrage uit Europese fondsen. Projecten die bijdragen aan de regionale en lokale economie en daarmee de concurrentiepositie van Nederland versterken. Daarnaast leveren veel van deze projecten een bijdrage aan de energietransitie.